Ja tych młodych Rosjanek nie umiem oszacować (ich mocy). Magda Fręch w Budapeszcie oddała Jej 5 gemów - może tak.. Jak Ula powtórzy dyspozycję z dziś ( ale nie z wczoraj ) to szansa jest...
Ula może w tym turnieju powalczyć o spore punkty.W ewentualnej kolejnej rundzie na pewno nie trafi na zawodniczkę rozstawioną.Dodin rozstawiona z numerem 2 wycofała się w ostatnim momencie.Z Rosjanką też powinna powalczyć bez kompleksów, bo ma spore szanse na wygraną.Nic tylko grać
No i 7:5 dla Blinkowej. Kurczę - szkoda takich pojedynków. Ponad 3 h walki i... punkty pojechały do Rosjanki. Ulcia mogła mieć w tym momencie 20 pkt i czekać na ciąg dalszy, a tak wpadnie tylko 8.
No i top 500 dalej czeka ...
Ula pokazuje, że na poziomie top200 aktualnie potrafi grać.Tylko jak na razie niewiele z tego wynika.Mało tych punktów wpada i awans (o ile jakiś jest) jest niewielki.Oby w kolejnych turniejach było lepiej.
Nie wiem, może Ula pospieszyła się z tymi 60-tkami. Morduje się w tych kwalifikacjach za 5 punktów, a głównej drabince zawodniczki naprawdę czasami mocne. Według mnie Ula powinna poprzeplatać 25-tki i 60-tki, teraz w tych 25-tkach miałaby większe szanse niż w lutym na ugranie punktów. No ale teraz okolice TOP 500 już są, ale pasowałoby zdobyć taki zastrzyk 50 punktów.
A takie tam - bez obrazy - sranie w banię. Patrz na przykład Collins.
Tu nie pech ma miejsce; tylko nie wykorzystywanie szans. Albo trzeba budować pewność siebie od 15 k. (25 k) Trzeciej drogi nie ma!