Aga czy Ula?: Aga i Ula Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 12009 Skąd: VVaryniol
Wysłany: 2012-01-31, 19:51 Wiktorowski: Agnieszka jeszcze ogra Azarenkę
Cytat:
- Victoria Azarenka jest w zasięgu Agnieszki. Może jeszcze nie teraz, ale w niedalekiej przyszłości Iśka będzie wygrywać z nią pięć na dziesięć rozegranych spotkań - ocenia Tomasz Wiktorowski, trener Agnieszki Radwańskiej, w rozmowie z Hubertem Zdankiewiczem
Czy nadal jest Pan trenerem Agnieszki Radwańskiej?
W naszych relacjach nic się nie zmieniło, dlatego przyznam, że nie do końca rozumiem, skąd wzięły się medialne spekulacje na ten temat.
Stąd, że nie leci Pan z Agnieszką na lutowe turnieje do Dubaju i Ad-Dauhy, a w jej w profilu na oficjalnej stronie WTA pojawił się jeszcze jeden trener - Borna Bikić.
To żaden news. Borna dołączył do naszego sztabu jeszcze przed wylotem do Australii.
Tyle że do tej pory był oficjalnie trenerem siostry Agnieszki. Za to teraz obie mają w swoich profilach i Pana, i jego. To może sugerować, że szykują się zmiany.
Nie sugerowałbym się tak bardzo wpisami na profilach, bo to nie Agnieszka z Ulą je tworzą, tylko WTA. Niemniej taki wpis odpowiada stanowi faktycznemu, bo to Borna leci z dziewczynami do Ad-Dauhy i Dubaju.
A Pan nie.
Owszem, ale to było ustalone jeszcze w grudniu ubiegłego roku. Warunek był tylko taki, że Ula awansuje w rankingu na tyle wysoko, by mogła startować w tych samych turniejach co Agnieszka. Nie ma w tym żadnych podtekstów. Ja po prostu mam jeszcze inne obowiązki. Przypominam, że nadal jestem zatrudniony w PZT, m.in. jako kapitan reprezentacji Polski. Kiedy Pan do mnie zadzwonił [rozmawialiśmy w niedzielę po południu - red.] jechałem właśnie na lotnisko. W poniedziałek będę już w Izraelu, gdzie rozpoczynają się rozgrywki Fed Cup [w Grupie I Strefy Euroafrykańskiej - red.]. Będą tam też obie siostry Radwańskie, nie ma wiec sensu doszukiwać się między nami jakichś konfliktów czy nieporozumień. Nasz układ funkcjonuje tak samo jak wcześniej.
Więc na którym turnieju znów zobaczymy Pana u boku Agnieszki?
Najprawdopodobniej będzie to któryś z tych wiosennych w USA. Indian Wells lub Miami. Być może również w Charlestonie, jeśli zdecyduje się w nim zagrać. Dalsze plany będziemy ustalać po powrocie ze Stanów.
http://www.polskatimes.pl/